Delectable raw materials and constant attention to quality contribute in creating products that stand out for authenticity, sophistication and rigorous respect of traditions.

The raw materials for our dishes come mainly from our farm, San Michele a Torri, organic since 1993, located approximately 300 meters from the restaurant in this particular area of Tuscany offering those who visit a succession of beautifully unique landscapes, characterized by vast expanses of vineyards and olive groves and sweet, green hills.

“The only one because many of the dishes are produced by us in the fields nearby, moreover it is our desire that the food is good and healthy.
A good meal leads to cordiality, stimulating friendship and good spirits.”

Cav. Paolo Nocentini

Dishes are subject to change according to the availability of raw materials.

Starters | Antipasti 

 

Selezione di formaggi toscani - € 15

Selected Tuscany cheeses from “Fratelli Carai”in Volterra  
Selezione di formaggi toscani a latte crudo “Fratelli Carai” di Volterra

 

Fattoria San Michele - € 15

San Michele Farm Cinta Senese D.o.p salami
Fattoria San Michele salumi di Cinta Senese D.o.p

 

Uovo Bio della Fattoria - € 14

Organic egg of the farm, from free-range hens, cooked at 63° in a crust of seeds on saffron potatoes mousse
Uovo bio della fattoria, da galline allevate all’aperto, cotto a 63° in crosta di semi su mousse di patate allo zafferano

 

Polpettine fritte di cacio e pepe - € 12

Fried cheese and black pepper balls on cauliflower cream and black cabbage chips
Polpettine fritte di cacio e pepe su crema di cavolfiore e chips di cavolo nero

 

Carpaccio di carne salata - € 14

Our carpaccio of salted meat from Chianina breed with lemony agretti
Il nostro carpaccio di carne salata di razza Chianina con agretti al limone

 

First Dishes | Primi

La pasta all’uovo è preparata nel pastificio della fattoria in Via dei Rustici 6/r Firenze
The fresh pasta is prepared at our pasta factory in Florence with our own Tuscan organic flours

 

I "maccheroni”all’uovo sono trafilati con una vecchia macchina a pressione nelnostro pastificio di Firenze; gli dà una leggerezza unica.
The “maccheroni” egg pasta are drawn with an old pressure machine prepared in our pasta factory in Florence; gives it a unique lightness

 

Maccheroni al sugo di carne - 15 €

Macaroni with first choice meat ragout cookedfor six hours with vegetables,herbs abd spices. “An unrepeatable dish that you cannot lie without!
Maccheroni al al sugo di carne di prima scelta cotto per sei ore con verdure, aromi e spezie. Piatto irripetibile. Senza questa pasta non potete!

 

Cavatelli fatti a mano - 15€

Handmade cavatelli pasta with ragout from the San Michele a Torri farm, Ragout cooked for 48 hours, ingredient: pork rinds, ribs, sausage, scamerita Cinta Senese d.o.p pork and tomatoes
Cavatelli fatti a mano con ragù della fattoria San Michele a Torri, Ragù cotto 48 ore, ingredienti: cotenne di maiale, costine, salsiccia, scamerita di Cinta Senese d.o.p e pomodoro

 

Gnudi all'ortica - € 14

Gnudi with carrot cream and sour cream cream and sour cream
Gnudi all’ortica con crema di carote e panna acida

 

Pici al ragù - € 14

Pici spaghetti with duck ragout, black garlic and mandarin powder
Pici al ragù d’ocio, aglio nero e polvere di mandarino

 

Risotto - € 15

Risotto Maremma Carnaroli selection with asparagus, Muffone cheese and red currant
Risotto Maremma selezione Carnaroli con asparagi, Muffone e ribes

 

Chitarra al coniglio - € 14

Egg spaghetti with rabbit meat ragout, thyme and charcoal oil
Chitarra al ragù di coniglio, timo e olio al carbone 

 

Main Courses | Secondi piatti  

 

Dal nostro orto - € 14

From our garden: artichoke stuffed with vegetables and Muffone cheese mousse
Dal nostro orto: carciofo “ritto” ripieno di verdure e spuma di Muffone

Tartare di manzo - € 16

Raw Chianina beef tartare with sweet and sour onion and caper flower paired with raw artichokes and 36 months old Parmesan
Tartare di manzo di razza Chianina con cipollina in agrodolce e fiore di cappero accompagnata da segato di carciofi e Parmigiano 36 mesi

Filetto - € 25

Beef fillet from Maremma with its mustard and vinsanto jus on sweet and sour cabbage salad
Filetto di manzo della Maremma con il suo jus alla senape e vinsanto su insalata di cavolo in agrodolce

Mezzo piccione - € 18

Half pigeon from the Poppi countryside in three cooking with its sauce and raw peas
Mezzo piccione, dalle campagne di Poppi, in tre cotture con la sua salsa e piselli crudi

Costine di cinta senese - € 18

Cinta Senese D.o.p. ribs cooked at low temperature, marinated with honey and grilled with fennel and orange salad
Costine di Cinta Senese D.o.p cotte a bassa temperatura, marinate al miele millefiori e grigliate con insalata di finocchi e arance

 

From the grill - Dalla griglia

Our Cinta Senese D.o.p. steak, raised in the woods in Roveta €15
Bistecca di Cinta Senese D.o.p, allevata nei nostri boschi in Roveta

 

Toscanello di Montespertoli: from our chicken coops, grilled chicken €15
Toscanello di Montespertoli: pollo nostrano alla griglia

 

Contorni secondo disponibilità dell'orto - € 7

Side dish’s according to the availability of the garden Mixed salad, wild herbs, baked potatoes, beans
Insalatina mista, bietola, cicoria - spinaci, patate, cannellini e ceci

 

All meat comes from animals born and raised in Tuscany
Tutte le carni provengono da animali nati ed allevati in toscana

 

Pizza | Pizza  

 

Napoli a modo nostro - € 19

Focaccia with virgin olive oil, buffalo burrata, confit datterino tomato, crunchy capers, “Armatore”anchovies and taggiasche olives powder
Covaccino all’olio, in uscita stracciatella di bufala toscana, pomodoro datterin confit, capperi croccanti, alici “Armatore”, polvere di olive taggiasche

Panuozzo € 19

Pizza stuffed with roasted peppers, Cinta Senese D.o.p. salame, arugula and stracciatella fresh cheese
Peperoni arrosto, salame di Cinta Senese D.o.p., rucola e stracciatella

Crema di zucca- € 19

Pumpkin cream, guinea fowl ragout scented with rosemary, Grana Padano flakes and mozzarella
Crema di zucca, ragù di faraona al profumo di rosmarino, scaglie di Grana Padano e mozzarella

Baccelli e pecorino - € 19

Pods cream, mozzarella and, on the way out, pods, Cinta Senese D.o.p. bacon and pecorino
Crema di baccelli, mozzarella e, in uscita, baccelli, pancetta di Cinta Senese D.o.p. e pecorino

Templare - € 19

Templare cheese, caramelized onion and aromatic herbs
Templare, cipolla caramellata e erbe aromatiche

Parmigiana - € 19

Eggplant cooked on the grill cream, confit tomato, buffalo ricotta cheese, flakes of Grana Padano and marjoram
Crema di melanzane cotte alla brace, pomodorino confit, ricotta di bufala toscana, scaglie di Grana Padano e maggiorana

Dessert | Dolci  € 7

 

Typical Tuscan biscuit and short sweet wine € 8
Cantuccini al Laudemio e vin santo

Goat milk ice-cream on chocolate crumble and vinsanto sweet wine tuile € 7
Gelato fior di latte di capra su crumble di cioccolato e tuile al vinsanto

 

Our shortcrust of chestnuts and rosemary with buffalo ricotta cream with honey and pears € 7
La nostra frolla di castagne e rosmarino con crema di ricotta di bufala al miele e pere al vino e zenzero

 

Tiramisù made with homemade biscuits, tuscan mascarpone and coffee beans
Tiramisù con i nostri savoiardi, mascarpone locale e chicchi di caffè

 

Lemon cheesecake with berries € 8
Cheesecake al limone e frutti di bosco

 

The wine selection

A wide selection of organic wines produced by us, to pair with our dishes for an unforgettable culinary experience.

 
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