Delectable raw materials and constant attention to quality contribute in creating products that stand out for authenticity, sophistication and rigorous respect of traditions.

The raw materials for our dishes come mainly from our farm, San Michele a Torri, organic since 1993, located approximately 300 meters from the restaurant in this particular area of Tuscany offering those who visit a succession of beautifully unique landscapes, characterized by vast expanses of vineyards and olive groves and sweet, green hills.

“The only one because many of the dishes are produced by us in the fields nearby, moreover it is our desire that the food is good and healthy.
A good meal leads to cordiality, stimulating friendship and good spirits.”

Cav. Paolo Nocentini

Dishes are subject to change according to the availability of raw materials.

Starters | Antipasti 

 

Selezione di formaggi toscani - € 16

Selected Tuscany cheeses
Selezione di formaggi toscani a latte crudo

 

Fattoria San Michele - € 14

San Michele farm salami
Selezione di salumi di cinta senese d.o.p

 

La Gallina dalle uova d’oro - € 12

Organic egg cooked at 62°C, parmesan 32 months cream, fired leeks 
Uova Bio cotta a 62°, crema di parmigiano 32 mesi, porri fritti

 

Millefoglie di zucca - € 14

Pumpkin leaves stuffed with “Muffone” blue cheese, toasted almonds
Millefoglie di zucca, ripieno di muffone, mandorle tostate

 

Flan di parmigiano - € 14

Parmesan mushroom porcini and spinach cream

Flan di parmigiano con porcini e crema di spinaci

 

Acqua cotta - € 12

Organic egg cooked at 62° in vegetable soup  
Acqua cotta: uovo Biologico cotto a 62° nel minestrone

 

Carpaccio di carne di manzo - € 15

Carpaccio. Salted beef carpaccio with marinate radicchio, pear and nuts
Carpaccio di carne di manzo salata, radicchio marinato, pere e noci

 

Guazzetto di seppie e totani - € 15

Fish. Cuttlefish and squid stew on garlic toast
Guazzetto di seppie e totani su crostone all’aglio

 

 

First Dishes | Primi

La pasta all’uovo è preparata nel pastificio della fattoria in Via dei Rustici 6/r Firenze
The fresh pasta is prepared at our pasta factory in Florence with our own Tuscan organic flours

 

Maccheroni al sugo di carne -  € 14

Macaroni with first choice meet ragout cooked for six hours with vegetable, herbs and spices unrepeatable dish without this pasta you can’t
Maccheroni al sugo di carne di prima scelta cotto per sei ore con verdure, aromi e spezie. Piatto irripetibile. Senza questa pasta non potete!

 

Cavatelli - € 15

Handmade cavatelli pasta with ragout from the San Michele a Torri farm, 15€ Ragout cooked for 48 hours, ingredient: pork rinds, ribs, sausage, scamerita Cinta Senese d.o.p pork and tomatoes
Cavatelli fatti a mano con ragù della fattoria San Michele a Torri, Ragù cotto 48 ore, ingredienti: cotenne di maiale, costine, salsiccia, scamerita di Cinta Senese d.o.p e pomodoro

 

Ravioli - € 15

Ravioli pasta stuffed with onion and Cinta Senese d.o.p bacon, carbonara cream and crispy bacon 
Ravioli ripieno di cipolla e guanciale di Cinta Senese d.o.p, crema alla carbonara e guanciale croccante

 

Gnocchi - € 14

Saffron gnocchi, with deer Bolognese sauce
Gnocchi allo zafferano cotto al vapore con ragù di daino


Pici - € 15

Pici “spaghetti”pasta with sardines, pine-nuts, see fennel, lemon, aromatic bread crumbs  
Pici alle sarde con finocchietto marino, pinoli, limone e parmigiano dei poveri

Risotto - € 14

Risotto. Beef stew with red wine risotto, saffron and honey  
Risotto allo stracotto al chianti con zafferano e miele

Main Courses | Secondi piatti  

 

Peperone - € 13

Peperoni stuffed with onion, cashew-nuts, saffron potatoes cream and fried leeks
Peperone napoletano, ripieno di cipolla, anacardi su crema di patate allo zafferano e porro fritto 

Tartare di manzo - € 17

Raw beef tartare, seasoned with sour onion, capper powder and anchovies
Tartare di manzo, razza Chianina, condita con cipolla in agrodolce, polvere di capperi e acciughe “Armatore”

Filetto - € 26

Chianina beef sirloin, served with red wine sauce, grapes and fried peppers
Filetto di razza Maremmana, salsa all’uva, vino rosso e friggitelli

Coniglio - € 20

Farm rabbit stuffed with sausage and spinach coooked under ashes
Coniglio in porchetta ripieno di salsiccia di Cinta Senese d.o.p e spinaci con patate cotte sotto la cenere

Antilope - € 18

Cameroon antelope steamed meatballs, skewer, fried
Antilope del Camerun allevato in fattoria cotta in tre modi, polpette cotte a vapore, fritta, spiedini, salsa ai peperoni

Piccione in tre modi - € 22

Pigeon cooked in three ways, thyme and almond sauce and sautéed spinach  
Piccione cotto in tre modi, salsa al timo e mandorle con spinaci saltati

 

Dal mare & dall’orto - € 20

From the sea and from the garden vegetable
Dal mare & dall'orto

 

Bistecca

Bistecca alla fiorentina 45 € al kg - Costata  40 € al kg
Fiorentina steak

 

Bistecca di Cinta Senese d.o.p, allevata nel bosco in Roveta - € 15
Our Cinta Senese pork steak, raised in the wood in Roveta

From our chicken coops, grilled chicken - € 15

Pollo nostrano alla griglia

 

Contorni secondo disponibilità dell'orto - € 7

Side dish’s according to the availability of the garden Mixed salad, wild herbs, baked potatoes, beans
Insalatina mista, bietola, cicoria - spinaci, patate, cannellini e ceci

 

All meat comes from animals born and raised in Tuscany
Tutte le carni provengono da animali nati ed allevati in toscana

 

Pizza | Pizza  

 

Capricciosa - € 19

Capricciosa, artichoke, mushrooms, olive, Cinta Senese d.o.p raw ham
Carciofi, olive, funghi, prosciutto crudo di Cinta Senese d.o.p  

Parmigiana - € 19

White pizza, fried eggplant, buffalo mozzarella, tomatoes, parmesan, basil
Parmigiana. bianca, mozzarella di bufala, melanzane fritte, pomodorini, parmigiano e basilico

Bufala- € 18

White pizza, buffalo mozzarella, dry garden tomatoes and origan
Bianca mozzarella di bufala, pomodori dell’orto semisecchi e origano

Crema di zucca e pancetta - € 19

Withe Pizza, mozzarella, pumpkin cream, muffone cheeses, black olive and Cinta Senese d.o.p bacon
Bianca, crema di zucca, mozzarella, muffone, olive nere pancetta di Cinta Senese d.o.p

Peperoni - € 19

Peppers, grilled pepper cream, roasted peppers, fried octopus and yogurt cream  
Peperoni. crema di peperoni bruciati alla brace, peperoni arrosto, moscardino fritto e crema di yogurt

 

Crema di zucca e salsiccia - € 19

Pumpkin cream , porcini mushroom and Cinta Senese sauce from the fattoria
Crema di zucca, porcini, salsiccia di Cinta Senese della fattoria

Dessert | Dolci  € 7

 

Typical Tuscan biscuit and short sweet wine
Cantuccini al Laudemio e vin santo


Baked apple cream ice-cream, salted chocolatepowder
Mela cotta, gelato alla crema, terra di cioccolato salato

 

Brownie in three chocolate, hazelnut crumble, raspberries cream and ice-cream
Brownie ai tre cioccolati, cremoso e gelato al lampone crumble di nocciola

Our version of Tirami-su
La nostra versione del Tirami-su

 

Artisanal ice cream made with organic products - € 5
Gelato artigianale realizzato con prodotti bio

Tuscan biscuit - € 3.5
Pasticceria secca

 

All desserts are made by us with love and passion
Tutti dolci sono prodotti da noi con amore e passione

 

The wine selection

A wide selection of organic wines produced by us, to pair with our dishes for an unforgettable culinary experience.

 
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