Delectable raw materials and constant attention to quality contribute in creating products that stand out for authenticity, sophistication and rigorous respect of traditions.
The raw materials for our dishes come mainly from our farm, San Michele a Torri, organic since 1993, located approximately 300 meters from the restaurant in this particular area of Tuscany offering those who visit a succession of beautifully unique landscapes, characterized by vast expanses of vineyards and olive groves and sweet, green hills.
“The only one because many of the dishes are produced by us in the fields nearby, moreover it is our desire that the food is good and healthy.
A good meal leads to cordiality, stimulating friendship and good spirits.”
Cav. Paolo Nocentini

Dishes are subject to change according to the availability of raw materials.
Starters | Antipasti
Carciofi - € 12
Artichoke salad and parmesan basket 36 months, lemon, e.v.o
Insalatina di carciofi, cestino di parmigiano 36 mesi, limone, olio evo
Finocchi gratin - € 12
Oven baked crunchy fennel with béchamel and Parmesan cheese
Cocotte di finocchi dell’orto al gratin con besciamella e parmigiano 30 mesi
La Gallina dalle uova d’oro - € 14
The farm egg 62°C, parmesan cheese cream, bread crumble, and crispy bacon
Uovo della fattoria 62° con fonduta al parmigiano, briciola di pane e guanciale croccante di cinta senese d.o.p.
Battuta al Coltello - € 14
Beef tartare, black pepper and cacio cheese cream, sweet-sour onion,egg yolk “bottarga” and nuts
Tartare di manzo toscano con crema ”Cacio e pepe”, cipolla agrodolce ”Bottarga” di uovo di gallina e noci
Fattoria San Michele - € 15
Farm selection of cold cuts, cheeses, and honey
Selezione di salumi di cinta senese d.o.p, formaggi e miele della fattoria
Polpettine - € 15
Beef meatballs, mayonnaise and green sauce
Polpettine di lesso, maionese e salsa verde

First Dishes | Primi
La pasta all’uovo è preparata nel pastificio della fattoria in Via dei Rustici 6/r Firenze
The fresh pasta is prepared at our pasta factory in Florence with our own Tuscan organic flours
Zuppa di cipolle - € 13
Onion and bread soup
Zuppa di cipolle e pane
Minestrone - € 13
From the garden or vegetable soup
Minestrone di verdure dell'orto
Risotto - € 14
Beetroot risotto
Risotto alle barbabietole
Tortelli - € 16
Tortelli pasta stuffed with potatoes with meat ragout sauce
Tortelli di patate con ragù della fattoria
Pappardelle - € 16
Pappardelle pasta with wild boar ragout sauce
Pappardelle con ragù di cinghiale
Chitarra - € 16
Chitarra pasta, cheese, pepper and asparagus
Chitarra cacio, pepe e asparagi

Main Courses | Secondi piatti
Carciofo - € 15
Stuffed artichoke
Carciofo ripieno
Il pollo - € 15
Slices of chicken
Tagliata di pollo nostrano
Centopelli - € 15
Third stomach of the cow
Trippa cento pelli
Cinta - € 18
Slices of Cinta senese pork
Tagliata di Cinta senese della fattoria
Pecora - € 18
Cameroonian breed Stewed
Pecora del Camerun in umido
Bistecca
Fiorentina steak
Bistecca alla fiorentina-45 € al kg
Contorni secondo disponibilità dell'orto - € 7
Side dish’s according to the availability of the garden Mixed salad, asparagus, chard, baked potatoes, aromatic potatoes and beans
Insalatina mista, asparagi, bietola, patate, patate aromatiche, cannellini e ceci
All meat comes from animals born and raised in Tuscany
Tutte le carni provengono da animali nati ed allevati in toscana

Dessert | Dolci € 7
Typical Tuscan biscuit and short sweet wine
Cantuccini e vin santo
Torta
Apple pie
Torta di mele
Panna cotta
Panna cotta with chocolate aisle nuts cream and sweet orange
Panna cotta, crema alla gianduia e arancia candita
Agrumi
Citrus cake
Torta agli agrumi
Tortino
Chocolate cake
Tortino al cioccolato
Crema
Custar and crunchy chocolate
Crema di pasticcera e croccante di cioccolato
All desserts are made by us with love and passion
Tutti dolci sono prodotti da noi con amore e passione
The wine selection
A wide selection of organic wines produced by us, to pair with our dishes for an unforgettable culinary experience.