Delectable raw materials and constant attention to quality contribute in creating products that stand out for authenticity, sophistication and rigorous respect of traditions.

The raw materials for our dishes come mainly from our farm, San Michele a Torri, organic since 1993, located approximately 300 meters from the restaurant in this particular area of Tuscany offering those who visit a succession of beautifully unique landscapes, characterized by vast expanses of vineyards and olive groves and sweet, green hills.

“The only one because many of the dishes are produced by us in the fields nearby, moreover it is our desire that the food is good and healthy.
A good meal leads to cordiality, stimulating friendship and good spirits.”

Cav. Paolo Nocentini

Starters | Antipasti

€ 14

La Gallina dalle uova d’oro
The farm egg 62°C, parmesan cheese cream, bread crumble, and crispy bacon
Uovo della fattoria 62° con fonduta al parmigiano, briciola di pane e guanciale croccante di cinta senese d.o.p.

Affettati di cinta senese
Farm selection of cold cuts
Selezione di salumi di cinta senese d.o.p della fattoria

Formaggi
Cheese selection, homemade mustard and honey
Selezione di formaggi del Caseificio F.lli Carai di Volterra con mostarde “fatte in casa” e miele della fattoria

Battuta al Coltello
Beef tartare, black pepper and cacio cheese cream, sweet-sour onion,egg yolk “bottarga” and nuts
Tartare di manzo toscano con crema ”Cacio e pepe”, cipolla agrodolce ”Bottarga” di uovo di gallina e noci

L’orto
Cake of seasonal vegetable with sauce bechamel
Flan di verdure stagionali dell'orto con salsa besciamella

First Dishes | Primi 

€ 15

The fresh pasta is prepared at our pasta factory in Florence with our own Tuscan organic flours
La pasta all’uovo è preparata nel pastificio della fattoria in Via dei Rustici 6/r Firenze


Ravioli
Ravioli pasta filled with ricotta and spinach, home made butter and sage powder
Ravioli di ricotta e spinaci al burro fatto in casa e polvere di salvia

Pappardelle
Pappardelle pasta with chicken, guinea fowl and rabbit white ragout thyme and lemon zest
Pappardelle con ragù bianco di faraona, pollo, e coniglio, timo e scorze di limone

Chitarra
“Chitarra” spaghetti with black pepper and cacio cheese cream and zucchini
Chitarra “cacio e pepe”, zucchine e fiori di zucca dell'orto

Spaghetto
Spaghetti with special tomato and basil
Spaghetto al pomodoro in due consistenze e basilico

Risotto
Risotto with “muffone” blue cheese, “vinsanto” pear and almond
Riso Carnaroli prodotto in Maremma con “muffone” pere al vinsanto e mandorle

Main Courses | Secondi piatti 

€ 20

Melanzane dell'orto
Eggplant millefeuille and “parmigiana”
Millefoglie di melanzane e parmigiana

Bistecca di Cinta senese d.o.p.
Pork steak, “zolfini” beans in two consistencies
Bistecca di cinta, fagioli zolfini in due consistenze

Faraona
Petto di faraona ripiena, asparagi saltati
Stuffed guinea fowl breast, sauteed asparagus

Pollo
Grilled free-range chicken breast with sauteed zucchini
Tagliata di pollo ruspante alla griglia con zucchine saltate

Coniglio
Rabbit white sauce, olives and smashed potatoes
Coniglio in bianco, olive e patate schiacciate

Firenze
Florentine t-bone steak with potatoes
Bistecca alla fiorentina con patate al sale grosso 45 € al kg

 

All meat comes from animals born and raised in Tuscany
Tutte le carni provengono da animali nati ed allevati in toscana

 

Dessert | Dolci 

€ 6

Mille foglie
Caramelized millefeuille, chantilly with mascarpone cheese, coffee sauce
Millefoglie caramellato, chantilly al mascarpone, salsa al caffè

Crostata
Home-made seasonal jam tart
Crostata di Marmellata di stagione

Torta
Pear, chocolate and nut tart
Torta di pere, cioccolato e noci

Cantucci
Almond biscotti and “Vinsanto” wine from our farm
Cantucci e vinsanto della fattoria

 

All desserts are made by us with love and passion
Tutti dolci sono prodotti da noi con amore e passione

 

The wine selection

A wide selection of organic wines produced by us, to pair with our dishes for an unforgettable culinary experience.

 
parallax background
 
 
 
 
 
 
 
 
parallax background